Wigilia
Z przyjemnością zachęcamy Państwa do zorganizowania spotkania wigilijnego w naszej firmie. Jest to niezwykły czas i niepowtarzalna okazja do przeżycia radosnych chwil w gronie firmowym.
Pracownicy mają możliwość integracji i zaciśnięcia więzi w swoim środowisku, dyrekcja ma okazję by podziękować za wkład włożony przez pracowników w danym roku. Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy propozycje spotkania wigilijnego. Proponujemy organizację na spotkania w naszej restauracji lub zamówienie cateringu.

Zestaw mini firmy 80 zł/ os.
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami
Dorsz panierowany podawany z puree i kapustą z grochem
Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )
Kompot z suszu ( 0,2l / os.
Desery – Mix ciast ( piernik, sernik, szarlotka)
Zestaw maxi firmy 170 zł/ os.
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%
Zupa grzybowa z łazankami 50%
Karp ( filet ) w panierce z migdałów100 %
Dorsz w sosie kaparowym 50%
Ziemniaki w koszulkach
Ziemniaki z wody
Warzywa gotowane
Kapusta z grzybami
Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )
Kompot z suszu ( 0,2l / os. )
Desery (do wyboru jedna propozycja)
Mix ciast
( piernik, sernik, szarlotka)
Gruszka zapiekana w cieście z karmelem
Panna cotta z musem cynamonowym
Szarlotka z kruszonką podawana w słoiku
Zimna płyta
Półmiski mięs pieczonych
Półmiski serów żółtych i pleśniowych
Tartaletki z pastą rybną
Pumpernikiel z łososiem wędzonym
Śledź w pomidorach z suszoną śliwką
Sałatka jarzynowa
Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z
Dresingiem miodowo musztardowym
Pieczywo i masło
Napoje gorące bez limitu
Kawa, herbata, dodatki: cukier, cytryna mleko
Napoje zimne bez limitu
Sok, woda
Finger food Wigilijne
Półmisek 30 szt. 270,00 zł
Śliwka owijana boczkiem
Mini sałatka śledziowa z granatem
Tartaletki z tatarem z łososia
Pumpernikiel z łososiem wędzonym
Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga
Mini szaszłyki z suszona śliwką, gruszką w wędzonym boczku
Mini szaszłyki z krewetek z grillowanym ananasem i kolendrą
Gunkanmaki z sałatką surimi
Łosoś na placuszku rosti
Dorsz w słoneczniku na musie chrzanowym
Karp w sosie żurawinowym
Krewetki z chili i dipem czosnkowym
Tartinki z serem brie, gruszką i orzechami
Vol au venty z borowikami smażonymi
Słodkie przekąski
Półmisek 15 szt. 135,00 zł
Babeczki z budyniem i owocami
Piernikowe muffiny z powidłami
Mini makówki
Mini deserki:
– z jabłkiem i cynamonem
– kajmakowe mascarpone z wiśniami
– piernikowa rozkosz
Babeczki z kajmakiem i migdałami
Kostka piernikowa
Ciastka świąteczne 80 g ( kruche, piernikowe )
Skomponuj swoje menu na wigilię
Dania główne
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami
14,00 zł
Wigilijny krem z leśnych grzybów
16,00 zł
Karp ( dzwonko ) w tradycyjnej panierce podawany z puree czosnkowym i kapustą z grochem
26,00 zł
Karp ( filet ) w panierce z migdałów podawany z ziemniakami puree i kapustą z grzybami
29,00 zł
Grillowany łosoś w sosie kaparowo cytrynowym podawany z ziemniakami puree i warzywami na parze
43,00 zł
Grillowany pstrąg z masełkiem czosnkowym podawany z ziemniakami w koszulkach w towarzystwie marchewki duszonej z tymiankiem
30,00 zł
Sandacz smażony saute w sosie śmietanowo – koperkowym podawany z kopytkami szpinakowymi na mixie sałat
46,00 zł
Pierogi mix ( 8 szt. ) ( z kapustą i grzybami, ruskie )
22,00 zł
Pieczone udko z kaczki w sosie tymiankowym z kluseczkami i karmelizowanymi burakami
35,00 zł
Wołowina po burgundzku duszona w winie podawana z gnochi i karmelizowaną cebulą
35,00 zł
Konfitowane gęsie żołądki z jabłkami
Podlane cydrem podawane z puree z wiśni
32,00 zł
Kompot z suszu ( 0,2l / os. )
3,00 zł
Desery
Mix ciast
( piernik, sernik, szarlotka, makowiec )
15,00 zł ( 1,5 kawałka/ os. )
Makówki
7,50 zł ( porcja )
Gruszka zapiekana w cieście z karmelem
15,00 zł
Panna Cotta z musem cynamonowym
15,00 zł
Szarlotka z kruszonką podawana w słoiku
14,00 zł
Zimna płyta
Półmiski mięs pieczonych
Półmiski swojskich wędlin i kiełbas, pasztet świąteczny
Półmiski serów żółtych i pleśniowych
Tymbaliki drobiowe
Tartaletki z pastą rybną
Pumpernikiel z łososiem wędzonym
Śledź w pomidorach z suszoną śliwką
Ryba w occie
Sałatka jarzynowa
Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z
Dresingiem miodowo musztardowym
Pieczywo i masło
87,00 zł / os.