Wigilia

Z przyjemnością zachęcamy Państwa do zorganizowania spotkania wigilijnego w naszej firmie. Jest to niezwykły czas i niepowtarzalna okazja do przeżycia radosnych chwil w gronie firmowym.

Pracownicy mają możliwość integracji i zaciśnięcia więzi w swoim środowisku, dyrekcja ma okazję by podziękować za wkład włożony przez pracowników w danym roku. Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy propozycje spotkania wigilijnego. Proponujemy organizację na spotkania w naszej restauracji lub zamówienie cateringu.

IMG_2318

Zestaw mini firmy 80 zł/ os.

Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami

Dorsz panierowany podawany z puree i kapustą z grochem

Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )

Kompot z suszu ( 0,2l / os.

Desery – Mix ciast ( piernik, sernik, szarlotka)

 

Zestaw maxi firmy 170 zł/ os.

Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%

Zupa grzybowa z łazankami 50%

Karp ( filet ) w panierce z migdałów100 %

Dorsz w sosie kaparowym 50%

Ziemniaki w koszulkach

Ziemniaki z wody

 Warzywa gotowane

Kapusta z grzybami

Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie ) 

Kompot z suszu ( 0,2l / os. )

Desery  (do wyboru jedna propozycja)

Mix ciast

( piernik, sernik, szarlotka)

Gruszka zapiekana w cieście z karmelem

Panna cotta z musem cynamonowym

Szarlotka z kruszonką podawana w słoiku

Zimna płyta

Półmiski mięs pieczonych

Półmiski serów żółtych i pleśniowych

Tartaletki z pastą rybną

Pumpernikiel z łososiem wędzonym

Śledź w pomidorach z suszoną śliwką

Sałatka jarzynowa

Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z

Dresingiem miodowo musztardowym

Pieczywo i masło

Napoje gorące bez limitu

Kawa, herbata, dodatki: cukier, cytryna mleko

Napoje zimne bez limitu

Sok, woda

Finger food  Wigilijne

Półmisek 30 szt. 270,00 zł

Śliwka owijana boczkiem

Mini sałatka śledziowa z granatem

Tartaletki z tatarem z łososia

Pumpernikiel z łososiem wędzonym

Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga

Mini szaszłyki z suszona śliwką, gruszką w wędzonym boczku

Mini szaszłyki z krewetek z grillowanym ananasem i kolendrą

Gunkanmaki z sałatką surimi

Łosoś na placuszku rosti

Dorsz w słoneczniku na musie chrzanowym

Karp w sosie żurawinowym

Krewetki z chili i dipem czosnkowym

Tartinki z serem brie, gruszką i orzechami

Vol au venty z borowikami smażonymi

 

Słodkie przekąski

Półmisek 15 szt. 135,00 zł

Babeczki z budyniem i owocami

Piernikowe muffiny z powidłami

Mini makówki

Mini deserki:

–  z jabłkiem i cynamonem

– kajmakowe mascarpone z wiśniami

– piernikowa rozkosz

Babeczki z kajmakiem i migdałami

Kostka piernikowa

Ciastka świąteczne 80 g ( kruche, piernikowe )

Skomponuj swoje menu na wigilię 

Dania główne

Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami

14,00 zł

Wigilijny krem z leśnych grzybów

16,00 zł

Karp ( dzwonko ) w tradycyjnej panierce podawany z puree czosnkowym i kapustą z grochem

26,00 zł

Karp ( filet ) w panierce z migdałów podawany z ziemniakami puree i kapustą z grzybami

29,00 zł

Grillowany łosoś w sosie kaparowo cytrynowym podawany z ziemniakami puree i warzywami na parze

43,00 zł 

Grillowany pstrąg z masełkiem czosnkowym podawany z ziemniakami w koszulkach w towarzystwie marchewki duszonej z tymiankiem

30,00 zł

Sandacz smażony saute w sosie śmietanowo – koperkowym podawany z kopytkami szpinakowymi na mixie sałat

46,00 zł

Pierogi mix ( 8 szt. ) ( z kapustą i grzybami, ruskie )

22,00 zł

Pieczone udko z kaczki  w sosie tymiankowym z kluseczkami i karmelizowanymi burakami

35,00 zł

Wołowina po burgundzku duszona w winie podawana z gnochi i karmelizowaną cebulą

35,00 zł

Konfitowane gęsie żołądki z jabłkami

Podlane cydrem podawane z puree z wiśni

32,00 zł

Kompot z suszu ( 0,2l / os. )

3,00 zł

Desery

Mix ciast

( piernik, sernik, szarlotka, makowiec )

15,00 zł ( 1,5 kawałka/ os. )

Makówki

7,50 zł ( porcja )

 

Gruszka zapiekana w cieście z karmelem

15,00 zł

Panna Cotta z musem cynamonowym

15,00 zł

Szarlotka z kruszonką podawana w słoiku

14,00 zł

Zimna płyta

Półmiski mięs pieczonych

Półmiski swojskich wędlin i kiełbas, pasztet świąteczny

Półmiski serów żółtych i pleśniowych

Tymbaliki drobiowe

Tartaletki z pastą rybną

Pumpernikiel z łososiem wędzonym

Śledź w pomidorach z suszoną śliwką

Ryba w occie

Sałatka jarzynowa

Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z

Dresingiem miodowo musztardowym

Pieczywo i masło

87,00 zł / os.