Wigilia

Z przyjemnością zachęcamy Państwa do zorganizowania spotkania wigilijnego w naszej firmie. Jest to niezwykły czas i niepowtarzalna okazja do przeżycia radosnych chwil w gronie firmowym.

Pracownicy mają możliwość integracji i zaciśnięcia więzi w swoim środowisku, dyrekcja ma okazję by podziękować za wkład włożony przez pracowników w danym roku. Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy propozycje spotkania wigilijnego. Proponujemy organizację na spotkania w naszej restauracji lub zamówienie cateringu.

IMG_2318

Menu wigilijne Classic- 100 PLN / os.

Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z pasztecikiem lub zupa z leśnych grzybów

Dorsz w sosie bazyliowym 75%

Karp smażony w tradycyjnej panierce 50%

Ziemniaki z wody z koperkiem

Kapusta wigilijna z grzybami

Pierogi ( 3 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami)

Piernik, jabłecznik ( 1,5 porcji/ os. )

Sok jabłkowy ( 0,2l / os.

 

Menu wigilijne Premium – 150 PLN / os.

 Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%

Krem z borowików z emulsją z pietruszki podany z prażonymi orzeszkami i chrustem z palonego pora 50%

Karp ( filet ) w panierce z migdałów 75 %

Łosoś w kminie rzymskim 75 %

Puree chrzanowe

Ziemniaki opiekane w ziołach

Buraki karmelizowane

Kapusta wigilijna z grzybami

Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )

Mix ciast 1,5 porcji/ os. ( piernik, sernik, szarlotka)

Kompot z suszu ( 0,2l / os. )

 

Menu wigilijne Deluxe – 220 PLN / os.

Dania główne

Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%

Borowikowa z nutą tymianku podana ziołowymi kluseczkami 50%

Karp ( filet ) smażony na ratatouille warzywnym 50 %

Łosoś pieczony z anyżem i cynamonem w cieście filo z sosem figowym na risotto pomarańczowym podany z sosem maślanym 50 %

Stek z halibuta na tagliatelle warzywnym z sosem limonowym 50 %

Ziemniaki francuskie gratin

Mini marchewki karmelizowane nalewką z pigwy

Kapusta z grzybami

Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )

Kompot z suszu ( 0,2l / os. )

Deser (do wyboru jedna propozycja)

Mix ciast ( piernik, sernik, szarlotka)

Makówki

Deser świąteczny- Szarlotka z kruszonką

Zimna płyta

Półmiski mięs pieczonych i pasztetów i wędlin świątecznych

Półmiski serów żółtych i pleśniowych

Śledź w pomidorach z suszoną śliwką

Tartaletki z pastą rybną

Pumpernikiel z łososiem wędzonym

Śliwka owijana boczkiem

Sałatka z wędzonym łososiem marynowanymi kurkami i  sosem tymiankowo cytrynowym

Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z dresingiem miodowo musztardowym

Pieczywo i masło

Kompot z suszu 0,2 l/ os.

Napoje

Napoje gorące bez limitu

Napoje zimne niegazowane bez limitu

 

W cenie

Zastawa

Ozdoby świąteczne

Sprzęt cateringowy

 

Napoje alkoholowe

Poncz świąteczny 0,2 l – 10,00 zł

Grzaniec z przyprawami i pomarańczą 0,2l – 15,00 zł

Wino 150 ml – 12,00 zł

Prosecco 150 ml – 14,00 zł

Finger food  Wigilijne

Półmisek 30 szt. 300,00 zł

Śliwka owijana boczkiem

Mini sałatka śledziowa z granatem

Tartaletki z tatarem z łososia

Pumpernikiel z łososiem wędzonym

Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga

Mini szaszłyki z suszona śliwką, gruszką w wędzonym boczku

Mini szaszłyki z krewetek z grillowanym ananasem i kolendrą

Gunkanmaki z sałatką surimi

Łosoś na placuszku rosti

Dorsz w słoneczniku na musie chrzanowym

Karp w sosie żurawinowym

Krewetki z chili i dipem czosnkowym

Tartinki z serem brie, gruszką i orzechami

Vol au venty z borowikami smażonymi

 

Słodkie przekąski

Półmisek 15 szt. 140,00 zł

Babeczki z budyniem i owocami

Piernikowe muffiny z powidłami

Mini makówki

Mini deserki:

–  z jabłkiem i cynamonem

– kajmakowe mascarpone z wiśniami

– piernikowa rozkosz

Babeczki z kajmakiem i migdałami

Kostka piernikowa

Ciastka świąteczne 80 g ( kruche, piernikowe )