Wigilia
Z przyjemnością zachęcamy Państwa do zorganizowania spotkania wigilijnego w naszej firmie. Jest to niezwykły czas i niepowtarzalna okazja do przeżycia radosnych chwil w gronie firmowym.
Pracownicy mają możliwość integracji i zaciśnięcia więzi w swoim środowisku, dyrekcja ma okazję by podziękować za wkład włożony przez pracowników w danym roku. Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy propozycje spotkania wigilijnego. Proponujemy organizację na spotkania w naszej restauracji lub zamówienie cateringu.

Menu wigilijne Classic- 100 PLN / os.
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z pasztecikiem lub zupa z leśnych grzybów
Dorsz w sosie bazyliowym 75%
Karp smażony w tradycyjnej panierce 50%
Ziemniaki z wody z koperkiem
Kapusta wigilijna z grzybami
Pierogi ( 3 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami)
Piernik, jabłecznik ( 1,5 porcji/ os. )
Sok jabłkowy ( 0,2l / os.
Menu wigilijne Premium – 150 PLN / os.
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%
Krem z borowików z emulsją z pietruszki podany z prażonymi orzeszkami i chrustem z palonego pora 50%
Karp ( filet ) w panierce z migdałów 75 %
Łosoś w kminie rzymskim 75 %
Puree chrzanowe
Ziemniaki opiekane w ziołach
Buraki karmelizowane
Kapusta wigilijna z grzybami
Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )
Mix ciast 1,5 porcji/ os. ( piernik, sernik, szarlotka)
Kompot z suszu ( 0,2l / os. )
Menu wigilijne Deluxe – 220 PLN / os.
Dania główne
Rubinowy barszcz na własnym zakwasie z uszkami 50%
Borowikowa z nutą tymianku podana ziołowymi kluseczkami 50%
Karp ( filet ) smażony na ratatouille warzywnym 50 %
Łosoś pieczony z anyżem i cynamonem w cieście filo z sosem figowym na risotto pomarańczowym podany z sosem maślanym 50 %
Stek z halibuta na tagliatelle warzywnym z sosem limonowym 50 %
Ziemniaki francuskie gratin
Mini marchewki karmelizowane nalewką z pigwy
Kapusta z grzybami
Pierogi mix ( 4 szt. / os.) ( z kapustą i grzybami, ruskie )
Kompot z suszu ( 0,2l / os. )
Deser (do wyboru jedna propozycja)
Mix ciast ( piernik, sernik, szarlotka)
Makówki
Deser świąteczny- Szarlotka z kruszonką
Zimna płyta
Półmiski mięs pieczonych i pasztetów i wędlin świątecznych
Półmiski serów żółtych i pleśniowych
Śledź w pomidorach z suszoną śliwką
Tartaletki z pastą rybną
Pumpernikiel z łososiem wędzonym
Śliwka owijana boczkiem
Sałatka z wędzonym łososiem marynowanymi kurkami i sosem tymiankowo cytrynowym
Sałatka z serem lazur, granatem i gruszka karmelizowaną z dresingiem miodowo musztardowym
Pieczywo i masło
Kompot z suszu 0,2 l/ os.
Napoje
Napoje gorące bez limitu
Napoje zimne niegazowane bez limitu
W cenie
Zastawa
Ozdoby świąteczne
Sprzęt cateringowy
Napoje alkoholowe
Poncz świąteczny 0,2 l – 10,00 zł
Grzaniec z przyprawami i pomarańczą 0,2l – 15,00 zł
Wino 150 ml – 12,00 zł
Prosecco 150 ml – 14,00 zł
Finger food Wigilijne
Półmisek 30 szt. 300,00 zł
Śliwka owijana boczkiem
Mini sałatka śledziowa z granatem
Tartaletki z tatarem z łososia
Pumpernikiel z łososiem wędzonym
Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga
Mini szaszłyki z suszona śliwką, gruszką w wędzonym boczku
Mini szaszłyki z krewetek z grillowanym ananasem i kolendrą
Gunkanmaki z sałatką surimi
Łosoś na placuszku rosti
Dorsz w słoneczniku na musie chrzanowym
Karp w sosie żurawinowym
Krewetki z chili i dipem czosnkowym
Tartinki z serem brie, gruszką i orzechami
Vol au venty z borowikami smażonymi
Słodkie przekąski
Półmisek 15 szt. 140,00 zł
Babeczki z budyniem i owocami
Piernikowe muffiny z powidłami
Mini makówki
Mini deserki:
– z jabłkiem i cynamonem
– kajmakowe mascarpone z wiśniami
– piernikowa rozkosz
Babeczki z kajmakiem i migdałami
Kostka piernikowa
Ciastka świąteczne 80 g ( kruche, piernikowe )